^Back To Top
logo
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
  
  
  

Uncategorised

Спечелено второ място в конкурс за коледна картичка "Рождество Христово" 2020

     За поредна година Община Бургас и Центърът за подкрепа на личностното развитие организираха конкурс за коледна картичка "Рождество Христово" 2020 г. С гордост Ви съобщаваме, че един от наградените тази година – с второ място – е Даника Тихомир Стайкова от ПГ „Слънчо“! Честито, мило дете! 
    В конкурсната надпревара се включиха много деца и ученици от детските градини и училищата в Община Бургас. Техниката и материалите на картичките бяха разнообразни и интересни, но всяка една от тях бе послание към хората да бъдат по-добри и да съхранят топлината на празника и уюта в домовете си. Поради така създалата се ситуация с Ковид 19, награждаване на участниците в конкурса няма да се проведе. Наградите ще бъдат изпратени в детските заведения и училища на Община Бургас между 15 и 21.12.2020г. Картичките ще бъдат предоставени на храмовете „Света Богородица” и „Св.св. Кирил и Методий”-Бургас.
 
 
Повече снимки - виж тук.

Наградени деца в конкурса "Коледни звездици" 2020

    В пилотното издание на конкурса "Коледни звездици" Бургас 2020, инициативата на Народно читалище "Пенчо Славейков 1983" с подкрепата на Община Бургас, участие взеха децата Емилия Атанасова, Йоана Желева и Марая Иванова от втора група "Звездици" на ДГ "Брезичка" - гр. Бургас. Конкурсът е посветен на зимните празници в традиционния български календар и бе проведен в електронна среда. Емилия Атанасова и Йоана Желева взеха участие в раздел: "Изразително изпълнение на стихотворение", а Марая Иванова - в раздел "Изпълнение на песен". Емилия Атанасова рецитира стихотворението "Грешка" от Леда Милева, Йоана Желева - стихотворението със зимна тематика, а Марая Иванова изпя песента "Коледа е" на Мария и Марая.

    За участието си децата получиха грамоти и лакомства, осигурени от организаторите на конкурса, а до г-жа Иванова - директор на ДГ "Брезичка" - гр. Бургас бе изпратен благодарствен адрес с поздрав към педагозите г-жа Сирма Михайлова - старши учител и Татяна Пенева - старши учител, които са поощрили артистичните прояви на децата и са допринесли за тяхното развитие.

Виж снимки на наградените деца тук.

Възстановяване приема на деца от 04.01.2021 г.

    Уважаеми родители,

    Във връзка с възстановяване работата на ДГ "Брезичка" и приема на деца от 04.01.2021 г., Ви уведомяваме, че е необходимо децата, които ще посещават ДГ, да бъдат доведени от своите родители с попълнена декларация относно липсата на контакт със заразно болни и отсъствие на признаци на заразно заболяване през последните 14 дни. Предоставяме Ви образец на декларацията.

    От ръководството