^Back To Top
logo
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
  
  
  

Начало

Седмица на Белгия

    В седмицата от 01.11.2021 г. до 05.11.2021 г. ДГ "Брезичка" съвместно с Общественият дарителски фонд – Област Бургас, Община Бургас, ЦПЛР - град Бургас проведе "Седмица на Европа". Децата от трета и четвърта група на детската ни градина се запознаха със страната Белгия. 

    Ден 1 - Проведената ситуация в група "Златна рибка" бе на тема "Белгия - страна на шоколада". Децата се запознаха със знамето на Белгия, герба, химна, с устройството на държавата. Научиха любопитни факти за страната. В края на ситуацията всяко дете изработи кутийка за бонбони и получи изненада.

    Ден 2 от "Седмицата на Европа", посветена на Белгия, започна със ситуация в трета група "Делфинче". На гости им бе куклата Джули, която им разказа за своята родина и нейните забелижетелности. Децата от трета група "Делфинче" се запознаха с животните в най-известния зоопарк в страната Паири Дайза. В края на ситуацията децата си изработиха малко слонче, в чест на родилото се наскоро в парка.

   Ден 3 от "Седмицата на Европа" - четвърта група "Вълшебство" се запознаха със страната Белгия - с нейната столица и забележителни сгради. В края на ситуацията всяко дете нарисува знамето на Белгия.

    Ден 4 от "Седмицата на Европа" - В трета група "Звездици" с проведена ситуация на тема "Пътешествие до Белгия". Децата се запознаха със страната Белгия, с нейното знаме, с най-известните музеи в страната - музея на шоколада, природонаучния музей, музея на науката, музея на играчките. В края на ситуацията всяко дете изработи знамето на Белгия.

    Ден 5 - В последния заключителен ден от "Седмицата на Европа" - посветена на Белгия, децата от четвърта група "Златна рибка" организираха пленер и рисуваха как си представят страната Белгия, както и подреждаха пъзели на Смърфовете - анимационни герои от поредица от комикси, създадена от белгийския илюстратор Пейо през 1958 година.

    Снимки от седмицата - виж тук.

 

Copyright © 2024. Детска Градина Брезичка Бургас Rights Reserved.