^Back To Top
logo
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
  
  
  

История

Детска градина „Брезичка“ – Бургас се намира в северната част на к-с „Славейков“ до бл. 40.

Вратите на детското заведение са отворени за първите свои възпитаници на 4. 01. 1978 година в две градински групи от деца родени 1973-1974 година. На 6. 02. 1978 година е разкрита една яслена група.

Официалното откриване на детското заведение е на 30. 04. 1978 година. Директор на детското заведение от неговото откриване до 5. 01. 2010г. е госпожа Калина Божкова, която се пенсионира.

От 5. 01. 2010г. управлението на детската градина е поето от госпожа Събка Недева до пенсионирането и на 5. 02. 2018 година.

Сградата е строена по архитектурен проект с функционални, светли, просторни и слънчеви занимални, физкултурен салон, методичен кабинет, ресурсен кабинет. Заобиколена е с красив и озеленен двор с оборудвани нови площадки и пясъчници. През 2013 година са въведени мерки за енергийна ефективност.

Екипът на детската градина работи за Вас мили деца и родители. Очакваме ви с широко отворени врати. На всякъде цари уют, стил и топлина.

Уважаеми родители, бъдете убедени, че поверявате детето си в сигурни ръце. Педагозите в ДГ „Брезичка” са доказани специалисти. Неотразимо щастие е заедно с вас да извайваме детската духовност и доверие, да открием скритите дарби, да развием невероятните възможности. ДГ „Брезичка” върви по труден, нетрадиционен път, но удовлетворението, че развиваме силна вяра и самочувствие у детето:-  да е знаещо, можещо, смело, честно, чисто, творящо красота, добрина е безценно!

В детската градина функционират две яслени групи Калинка и Мечо Пух и шест градински групи Слънчо, Златна Рибка, Вълшебство, Перлички, Звездици и Делфинче.

Copyright © 2024. Детска Градина Брезичка Бургас Rights Reserved.