^Back To Top
logo
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
  
  
  

Начало

Засаждаме бъдеще с Гората.БГ под ръководството на Природен парк "Странджа"

    През месец февруари децата от подготвителните групи на ДГ "Брезичка" се включиха в кампанията "Засаждаме бъдеще с ГОРАТА.БГ - 2020/2021". Получените 120 детски образователни комплекта за отглеждане на собствено дърво съдържат: екологични саксии от рециклиран материал; семена от явор обикновен; семена от обикновен смърч; кестени от конски кестен; етикети за саксиите и биотор от калифорнийски червеи.

    Винаги е полезно да имаш човек с опит и експертност, за да помогне при проверката на семената, а и за по-голям успех при засяването и отглеждането. Затова и поканихме инж. Румяна Цвяткова - директор на Природен парк "Странджа" - най-обширната българска защитена територия. Тя разказа на децата от трета група "Златна рибка" много интересни подробности за видовете дървета, за техните листа, как изглеждат плодовете им. Показа им интересен филм как от жълъдчето пониква дъб. Заедно с нея засяха в контейнерчетата семенцата от обикновен явор, обикновен смърч и конски кестен. Децата обещаха, че ще ги поливат и ще чакат да поникнат техните семенца. Порасналите фиданки след година – две ще бъдат посадени в двора на детската градина и ще радват бъдещите възпитаници на от ДГ "Брезичка" – Бургас.

    Децата от трета група "Вълшебство" също се включиха в инициативата на Гората.бг - "Засаждаме бъдеще!"
Нека заедно да подобрим света, в който живеем и въздуха,който дишаме! Дърветата създават въздуха, който дишаме и филтрират замърсяването.Те са красиви и зелени и правят хората по-спокойни и здрави. Да засадиш дърво и да оставиш следа е нещо хубаво! Нека децата да се влюбват в природата,защото Земята има нужда от нашата помощ.
 
    Децата от ПГ 6 "Слънчо" с много желание и любов посадиха малките семенца на големи дървета. Припомниха си за огромното значение дърветата, запознаха се с много нови видове дървета, растящи в България и по света. Благодариха за семенцата на ГОРАТА.БГ! Чудото да посадиш дръвче е нещо, което трябва да изживее всяко човешко същество! Тяхното послание е: "Обичайте природата!"
 
 
 
ЗАСАЖДАМЕ БЪДЕЩЕ!
🌳🪴🌞🌍💚💚💚
 
 
 
Повече снимки - виж тук.
 
Copyright © 2024. Детска Градина Брезичка Бургас Rights Reserved.